INSPIRATIE & VOORBEELDEN      

Denk ook eens anders. Blijf niet in je eigen discipline hangen.
Je kunt veel meer dan je denkt. Ook voor zzp’ers

Voorbeelden die je wellicht stimuleren:

Je hebt een WW-uitkering en je wilt samen met een andere werkzoekende een timmerwerkplaats beginnen. Jijzelf bent goed in het maken van kozijnen en je zoekt iemand die alles weet van dakconstructies. Op Boiwerkt.nl plaats je een B.O.I. waarin je de juiste persoon zoekt. Deel de (huur)kosten en start samen.

Je ziet een oude boerderij met een leegstaand schuurtje erbij.
Zelf heb je geen recht meer op een uitkering maar je wilt ook niet in de bijstand belanden. Het schuurtje is te huur. De ligging is perfect. Samen met andere werkzoekenden wil je een theehuis annex ontmoetingsplek daar exploiteren. Plaats een B.O.I. en vindt je zakenpartner(s). De huur en andere kosten deel je samen met je nieuwe zakenpartners.

Je hebt als vrouw het idee om eigengemaakte soep te verkopen. Op je website kunnen mensen vandaag soep bestellen voor levering morgen. Zoek één of meerdere werkzoekenden en deel de te maken kosten (busje, bouw website etc.) en start je soepwinkel.

Je bent een werkloos accountant en loopt rond met het idee samen met anderen een maatschap te starten. Plaats een B.O.I. en maak kenbaar wie je zoekt. Kom samen, bespreek de plannen, deel de kosten en start.

Je bent een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) en zoekt nog werk (als accountmanager). Raadpleeg het platform en kijk of je kan reageren op een geplaatste B.O.I. van een ander.

Je plaatst een B.O.I. en vraagt wie samen met jou een camping wil exploiteren in het buitenland. Je vermeldt wat je te bieden hebt. (bijvoorbeeld mede-eigenaar).

Je bent je hele leven heftruckchauffeur geweest en plots is je functie vervallen. Je WW-uitkering loopt ten einde en de bijstand dreigt. Als 53-jarige weet je dat het moeilijk wordt om weer als heftruckchauffeur aan de slag te gaan. Plaats een B.O.I. en zoek een andere werkzoekende om samen met jou een eetcafé op te zetten.

Je bent onlangs ontslagen als administratief medewerkster en het wordt moeilijk om weer vast werk te vinden. Je loopt al jaren met het idee om een cafetaria te runnen, maar de financiële middelen reiken niet ver genoeg. Plaats een B.O.I. en vraag een zakenpartner die bereid is mee te doen. Vermeld ook dat zij voor bijvoorbeeld 50 procent mede-eigenaar wordt.

Je bent een zzp’er die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Het is hard werken om als eenling het hoofd boven water te houden. Opdrachtgevers hebben meer vertrouwen in een groter bedrijf. Plaats een B.O.I. en maak kenbaar dat je samen met anderen een financieel adviesbureau wilt starten.

Je bent kapster met een eigen zaak maar het vloeroppervlak waarover je beschikt is veel te groot. Plaatst een B.O.I. en vraag naar een schoonheidsspecialiste en een pedicure om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Ieder blijft als zzp’er werkzaam maar de huurkosten kun je samen delen. Bovendien profiteren jullie onderling van elkaars klanten.

Je hebt onlangs je opleiding NIMA A en B afgerond en je droom is om een eigen bedrijf op te richten. Helaas beschik je nog niet over de vereiste werkervaring en financiële middelen. Je plaatst een B.O.I. waarin je vraagt naar een ervaren marketing-partner om samen een bedrijf op te zetten. Frisse kennis van een pas afgestudeerde in combinatie met ervaring is een goede combinatie voor succes.

Je hebt besloten om je bedrijf over drie jaar te verkopen. Plaats een B.O.I. en vraag naar een overnamekandidaat. Je vermeldt dat hij of zij bereid moet zijn om drie jaar lang voor een lager salaris te werken. Het te weinig betaalde loon wordt in mindering gebracht op de uiteindelijk verkoopprijs.

En zo zijn er 1001 voorbeeld- initiatieven te bedenken!

Plaats een B.O.I.

Bedenken + Ondernemen = Inkomen (B.O.I.)

De arbeidsmarkt wordt in hoog tempo flexibel. Het aantal vaste arbeidscontracten wordt steeds schaarser en de behoefte naar zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt neemt toe.

Je wilt een eigen bedrijf beginnen maar loopt tegen de volgende problemen aan:

  •  De opstartkosten zijn veelal te hoog om deze alleen op te brengen. Hoe los je dat op?
  •  Je wilt uitzoeken of het idee voldoende (markt) potentie heeft maar je weet niet hoe.
  •  Je hebt niet alle vereiste vakkennis en ervaring in huis. Kennis inhuren is te duur.

Herken je een van bovenstaande punten?

Plaats een B.O.I. en realiseer je plannen.

ONZE MISSIE

‘HET OPSTARTEN VAN EEN (EIGEN) BEDRIJF
IS VOOR IEDEREEN MOGELIJK’

baat_logo_big

logo_kapar_consulting

v3

Volg ons via LinkedIn, Facebook of Twitter

logo-boi1

TERUG